Ο νόμος περί ειδικών φόρων κατανάλωσης του 1824 σηματοδότησε τη μετατροπή της εξοχικής επιχείρησης του John και της Helen Cummings σε ένα αξιοσέβαστο τοπικό αποστακτήριο. Ο γιός τους και η σύζυγος του ήταν αυτοί που καθιέρωσαν τον χαρακτήρα και τη γεύση της βύνης που γνωρίζουμε σήμερα. Η Elizabeth Cummings ανέλαβε το αποστακτήριο το 1872 μετά τον θάνατο του συζύγου της και σύντομα κατοχύρωσε το Car Dhu ως εμπορικό σήμα. Αύξησε την παραγωγή της κάθε χρόνο και, μέχρι το 1884, χρειάζονταν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Με την κατασκευή του Cardhu, η Elizabeth έβαλε τα θεμέλια για ένα ουίσκι παγκόσμιας φήμης.