Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Φωτεινό, χρυσοκίτρινο χρώμα. Έντονα φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, πεπονιού και ανανά. Στον ουρανίσκο είναι ζεστό, πολύπλοκο, ισορροπημένο με χαρακτηριστική μεταλλικότητα. Η υψηλή οξύτητα υποστηρίζει την αλκοόλη δίνοντας ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα με μακρύ φινίρισμα.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Chardonnay 50%, Μαλαγουζιά 50%
Αμπελώνας
Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή αμμώδη αργιλώδη σύνθεση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής οίνων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ένας μικρός ποταμός που λέγεται Περμισός συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και έχουν κλίση μεταξύ 3 και 7%. Η Καλλιεργια γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης γεωργίας, που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, του καταναλωτή και των ανθρώπων που εργάζονται στους αγρούς. Οι περισσότερες ποικιλίες φυτεύονται σε γραμμικούς αμπελώνες διαμορφωμένους σε σύστημα διπλό cordon royat. Όλα τα αμπέλια είναι σε πυκνά φυτευμένες σειρές, μια τεχνική που οδηγεί σε χαμηλότερες αποδόσεις ανά αμπέλι και επομένως σε υψηλότερα ποιοτικά σταφύλια.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 8°C σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και στη συνέχεια ψυχρή ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία στους 18 ° C. Μέρος του Chardonnay παλαιώνει για 2 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια. Το συγκεκριμένο κρασί έχει διάρκεια στο χρόνο τα 3 - 5 έτη.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνοδεύει άψογα, θαλασσινά, ψάρια, αστακό και καραβίδες, πουλερικά ή χοιρινό με λευκές σάλτσες και ήπια κατσικίσια τυριά.
Σερβίρεται
Στους 8 - 10°C