X

Filter by:

Clear All

Ελληνικά Αποστάγματα

Βρείτε εδώ όλα τα Ελληνικά αποστάγματα σε μια κατηγορία. Διαθέτουμε προϊόντα όπως Ούζο, Τσίπουρο, Τσικουδιά, Παλαιωμένο Τσίπουρο, Λικέρ, Κονιάκ-ΜπράντυΑπόσταγμα Σταφυλής και Βότκα.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Votanikon Gin 700ml

25,17 €

Απαλαρίνα Μαστίχα Liqueur 500ml

12,31 €

Απόσταγμα Σταφυλιού Τσιλιλή Μοσχάτο Αμβούργου 200ml

8,56 €

Αποστολάκη Παλαιωμένο Τσίπουρο Μανιφέστο Grego 700ml

23,81 €

Ζίτσα Παλαιωμένο Τσίπουρο Ηπειρωτικό 700ml

23,75 €

Καρδάση Παλαιωμένο Τσίπουρο 700ml

39,68 €

Κατσάρου Παλαιωμένο Τσίπουρο (Με Ξυλοκιβώτιο) 700ml

60,64 €

Κατσάρου Παλαιωμένο Τσίπουρο 700ml

44,60 €

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Methexis Cigar 700ml

55,18 €

Κτήμα Τοπλού Παλαιωμένη Τσικουδιά Κρήτης 700ml

54,99 €

Μαστίχα Στεφανούρη Liqueur 500ml

12,86 €

Μαύρη Δρύς Παλαιωμένο Τσίπουρο 500ml

74,40 €

Ούζο Απαλαρίνα 200ml

4,22 €

Ούζο Απαλαρίνα Το Παραδοσιακό 200ml

4,46 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Κασετίνα (4 φιάλες) 200ml

33,48 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Κόκκινο (Εύζωνας) 200ml

5,33 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Κόκκινο (Εύζωνας) 700ml

15,13 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Μαύρο (Αφροδίτη) 200ml

7,44 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Μαύρο (Αφροδίτη) 700ml

18,23 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλέ 200ml

4,53 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλέ 700ml

14,07 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο 200ml

4,28 €

Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο 700ml

13,52 €

Ούζο Γιαννατσή 40% 200ml

4,09 €

Συχνές Ερωτήσεις

01Τι είναι τα ελληνικά αποστάγματα και πώς παράγονται;

 

Όπως η ίδια η ονομασία φανερώνει, τα ελληνικά αποστάγματα είναι ποτά που παράγονται μέσω απόσταξης. Σε γενικές γραμμές, η απόσταξη εφαρμόζεται σε αλκοόλη γεωργικής προέλευσης εμπλουτισμένη με φυτικά αρωματικά ή σε αλκοολούχο υγρό που προέκυψε από ζύμωση.

02 Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ελληνικά αποστάγματα στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος;

 

Τα πρωτεία των ελληνικών αποσταγμάτων κατέχει το ούζο. Ακολουθούν το τσίπουρο και η τσικουδιά. Επίσης δημοφιλή είναι ορισμένα brandy και λικέρ.

03Πώς να επιλέξω το κατάλληλο απόσταγμα για δώρο;

 

Σε πιο νεαρές ηλικίες, μια ελληνική βότκα ή ένα ελληνικό τζιν θα ήταν σίγουρα κατάλληλη επιλογή. Σε πιο ώριμες ηλικίες, ένα παλαιωμένο τσίπουρο ή ένα brandy θα αποτελούσαν πιο εύστοχο δώρο. Ωστόσο, πάντα επίκαιρο είναι ένα καλό ούζο ή ένα λικέρ αρωματισμένο με βότανα της ελληνικής φύσης.

04 Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός premium ελληνικού αποστάγματος;

 

Ο χαρακτηρισμός «premium» καθορίζεται κυρίως από δύο παράγοντες: τη μέθοδο παραγωγής και την παλαίωση. Κατά τη διαδικασία απόκτησης αρωμάτων, όσο το ποσοστό απόσταξης υπερνικά το ποσοστό εκχύλισης, τόσο πιο premium γίνεται το ποτό. Η παλαίωση συνεισφέρει επίσης στον premium χαρακτήρα του τελικού προϊόντος.

05Ποια αποστάγματα προτείνονται για συνοδεία με παραδοσιακά ελληνικά φαγητά;

 

Το ούζο αποτελεί κλασικό συνοδευτικό θαλασσινών. Τα τελευταία χρόνια, το μη παλαιωμένο τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλής ολοένα και κερδίζουν έδαφος ως συνοδευτικά πιάτων. Ο πιο ουδέτερος χαρακτήρας τους τα καθιστά κατάλληλα τόσο για πλήθος πιάτων της ελληνικής κουζίνας, όσο και για φρουτοσαλάτες ή πλατώ τυριών. Αντίθετα, τα παλαιωμένα τσίπουρα, τα λικέρ και τα brandy απολαμβάνονται μετά το φαγητό.

06Ποια αποστάγματα είναι ιδανικά για χρήση σε κοκτέιλ;

 

Όλα! Τα brandy και τα παλαιωμένα τσίπουρα χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ με την ίδια ευκολία που χρησιμοποιείται ένα ουίσκι. Το απλό τσίπουρο είναι πλέον μια σταθερή αξία στο χώρο των κοκτέιλ, ενώ ακόμα και το πιο «δύσκολο» ούζο αρχίζει να αποκτά μόνιμη θέση στο ράφι των mixologists. Φυσικά, τα λικέρ, εξαιτίας του πλουραλισμού γεύσεων και αρωμάτων, αποτελούσαν πάντα συστατικό εκατοντάδων κοκτέιλ.

07Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να σερβίρω ένα απόσταγμα;

 

Τα αποστάγματα πίνονται δροσερά ή και κρύα. Αιτία γι’ αυτό αποτελεί η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ. Αν προσπαθήσουμε να τα απολαύσουμε σε θερμοκρασία δωματίου (δηλαδή 25°C, κατά μέσο όρο), τότε η αλκοόλη θα μας «πλημμυρίσει» τη μύτη και τον ουρανίσκο, καλύπτοντας τα ευχάριστα στοιχεία του ποτού. Έτσι, η διατήρηση κάποιων αποσταγμάτων στο ψυγείο ή η προσθήκη πάγου στο ποτήρι κρίνεται απαραίτητη.

08Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποθήκευσης για ελληνικά αποστάγματα, μετά το άνοιγμα της φιάλης;

 

Όλα τα αποστάγματα πρέπει να προστατεύονται από το ηλιακό φως. Οι φιάλες, που οφείλουν πάντα να είναι γυάλινες, πρέπει να τοποθετούνται όρθιες, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του ποτού με το πώμα. Διαφορετικά, το υλικό του πώματος (φελός, πλαστικό ή μέταλλο) μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και το άρωμα του αποστάγματος. Η θερμοκρασία αποθήκευσης ποικίλει. Ούζο και τσίπουρο με γλυκάνισο αποθηκεύονται πάντα εκτός ψυγείου, για να αποφευχθεί η θόλωσή τους. Παλαιωμένα τσίπουρα, brandy και λικέρ συνήθως βρίσκονται εκτός ψυγείου, αν και πολλοί αρέσκονται να τα διατηρούν στο ψυγείο, προκειμένου να τα απολαμβάνουν απευθείας πιο δροσερά.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.