Ήταν 1892, όταν ο Παναγιώτης Πιτσιλαδής ίδρυσε την Ποτοποιία Πιτσιλαδή στο Πλωμάρι της Λέσβου. Αργότερα ανέλαβαν τα παιδιά του, ύστερα τα εγγόνια του, ενώ στην εποχή μας το τιμόνι κρατάει ο δισέγγονος του ιδρυτή, Γιάννης Κλειδαράς. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η εταιρεία παρήγαγε κι άλλα αλκοολούχα, παράλληλα με το ούζο. Πλέον, η προσοχή έχει στραφεί αποκλειστικά στο τελευταίο, που εξακολουθεί να παράγεται με την παλιά, μυστική συνταγή.