Εκείνη την εποχή, πολλές οικογένειες ήταν υπεύθυνες για την προσωπική παραγωγή λικέρ, χωνευτικών και διάφορων θεραπευτικών ενώσεων ενάντια σε κάθε είδους παθήσεις. Ανάμεσα σε αυτές τις οικογένειες ήταν η οικογένεια Reina και το 1600, ο Giovanni Reina ανακάλυψε ξανά την αρχαία συνταγή για το λικέρ κεχριμπαριού. Στη συνέχεια, η συνταγή μεταδόθηκε κρυφά, από γενιά σε γενιά, μέχρι που, στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο Domenico Reina αποφάσισε να ανοίξει ένα εργαστηριακό κατάστημα στο κέντρο του Saronno: το «Domenico Reina Coloniali». Το μαγαζί δεν άργησε να γίνει ένα πραγματικό σταυροδρόμι όπου οι άνθρωποι περνούσαν, γεύονταν και αγόραζαν. Η Illva Saronno, ιδρύθηκε στον απόηχο αυτής της βιοτεχνικής δραστηριότητας (23 Ιουλίου 1947) και το Disaronno σύντομα έγινε σύμβολο της ιταλικής γεύσης.