Υπήρχαν διάφοροι λόγοι πίσω από την απόφαση των Tommy και John Alexander Dewar να φτιάξουν το αποστακτήριο ουίσκι τους στην καρδιά του Highland Perthshire. Η παρουσία μιας εξαιρετικής φυσικής πηγής νερού στο The Pitilie Burn που περνά δίπλα από το αποστακτήριο στο The River Tay, ήταν αναμφίβολα ένας μεγάλος παράγοντας στην απόφαση. Υπήρχαν επίσης εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις με το τρένο στο κοντινό Περθ, που έφερναν καύσιμα και κριθάρι στο αποστακτήριο και επέστρεφαν το τελικό προϊόν για ανάμειξη και εμφιάλωση. Αυτό έκανε τη διαδικασία κυκλοφορίας του ουίσκι στην αγορά πολύ αποτελεσματική. Ο τελευταίος λόγος μπορεί να ήταν συναισθηματικός. Το ταπεινό αγρόκτημα όπου γεννήθηκε ο ιδρυτής μας, ο John Dewar, απέχει μόλις τρία μίλια από το Aberfeldy στο μικρό χωριουδάκι Dull, οπότε το κτίριο του Aberfeldy από τους γιους του ήταν ένα είδος επιστροφής στο σπίτι.