Το 1835, ο Γάλλος Emmanuel Courvoisier ξεκίνησε μια εταιρεία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στο παρισινό προάστιο Bercy με τον Louis Gallois, τότε δήμαρχο του Bercy. Αρχικά, θα λειτουργούσαν ως έμποροι για τα καλύτερα κονιάκ της περιοχής. Τελικά αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να εγγυηθούν το καλύτερο κονιάκ ήταν να μετεγκατασταθούν στην περιοχή και να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί. Η 200χρονη διαδικασία χειροτεχνίας δεν έχει αλλάξει από την ίδρυση του Courvoisier στο Bercy.