Στις αρχές του 19ου αιώνα, πολύ πριν από την ενοποίηση της Ιταλίας, η ιδιαίτερη ιταλική κατάσταση, που ωθήθηκε από λαϊκές εξεγέρσεις και πολιτική αστάθεια, έκανε δυσεύρετα μπαχαρικά στο Μιλάνο. Παρά το πλαίσιο, χάρη στο πάθος και την προσωπική του πρωτοβουλία, ένας νέος επιχειρηματίας και επίδοξος βοτανολόγος δημιούργησε κάτι μοναδικό σε ένα μικρό εργαστήριο. Ήταν το 1815 όταν ο Ausano Ramazzotti έκανε πολλά πειράματα αναμειγνύοντας συστατικά από όλο τον κόσμο όπως ιταλικές φλούδες γλυκού πορτοκαλιού, γεντιανής, ραβέντι, κουρκουμά και δεντρολίβανο. Με στόχο να δημιουργήσει ένα αρωματικό ποτό, προσαρμοσμένο για να το απολαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, η Ausano δημιούργησε το Amaro Ramazzotti, έναν αρμονικό συνδυασμό 33 μπαχαρικών, βοτάνων, λουλουδιών και φρούτων. Η συνταγή παραμένει μυστική, από γενιά σε γενιά.