Το όνομα "Roku" στα ιαπωνικά σημαίνει "έξι", όσα και τα τοπικά βότανα, που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του. Γι' αυτό και το μπουκάλι είναι εξαγωγικής διατομής. Η ετικέτα του είναι τυπωμένη σε washi, παραδοσιακό ιαπωνικό χειροποίητο χαρτί, αναγνωρισμένο από την UNESCO ως ICH (Intangible Cutural Heritage).
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Μύτη εκλεπτυσμένη και προκλητική, με νότες εσπεριδοειδών και τανίνης, στο κέντρο ανθικών και πικάντικων αρωμάτων. Στόμα με υπέροχες γεύσεις ανθέων, εσπεριδοειδών, τσαγιού και καρυκευμάτων, με μία ελαφριά αίσθηση ξύλου.
Παραγωγή
Το Roku Gin, φτιάχνεται στο εξειδικευμένο αποστακτήριο Liquor Atelier, το οποίο διαθέτει τέσσερα είδη άμβυκα. Τα βότανα αποστάζονται σύμφωνα με τις ιδιότητες τους, ώστε να διατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, το ευγενές άρωμα των ανθών κερασιάς αναδεικνύεται μέσα από απόσταξη υπό κενό, σε άμβυκες ανοξείδωτου χάλυβα. Από την άλλη, η δυνατή γεύση από το σπάνιο και πανάκριβο yuzu επιτυγχάνεται με την απόσταξή του σε άμβυκες χαλκού. Συνολικά, αποστάζονται ξεχωριστά 14 διαφορετικά βότανα, 6 από τα οποία είναι ιαπωνικά. Η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους, για να μπορέσουν να δώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεών τους.
Σερβίρεται
Απολαύστε το σε ένα μοναδικό cocktail.