Μια μέρα, ο θρυλικός Malt Master της οικογένειας Grant, David Stewart, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο triple malt στον κόσμο, συνδυάζοντας single malt από τρία κορυφαία αποστακτήρια του Speyside. Τα τρία αυτά single malt συγκεντρώνονται σε ένα μικρό βαρέλι ανάμιξης (marrying tun) και αφήνονται να ωριμάσουν για τρεις έως έξι μήνες. Όταν το τελικό απόσταγμα κριθεί έτοιμο, κατόπιν δοκιμής από τον Brian Kinsman, Malt Master του Monkey Shoulder, εμφιαλώνεται και λαμβάνει το ιδιαίτερο σήμα του triple malt, με τις χαρακτηριστικές τρεις μαϊμούδες.
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Πλούσιο σε αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών, όπως κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο, με ταυτόχρονα γεύση γλυκάνισου. Βυνώδες και κρεμώδες σε αίσθηση, με γεύσεις μούρων. Εύκολο στην κατανάλωση, με ελαφρώς γλυκιά επίγευση.
Παραγωγή
To Monkey Shoulder αρχικά ήταν αποκλειστική ανάμιξη των εξής τριών single malt: Balvenie, Kininvie, και Glenfiddich. Λόγω αύξησης της ζήτησης, προστέθηκαν κι άλλα ουίσκι στο blend, με τα τρία παραπάνω, όμως, να υπερισχύουν. Το blend χρησιμοποιεί εννιά βαρέλια, για κάθε single malt. Γι’αυτό, άλλωστε, το blend ονομάζεται “Batch 27”.
Σερβίρεται
Απολαμβάνεται με πάγο, σκέτο είτε με προσθήκη σταγόνων μεταλλικού νερού. Eπίσης, είναι εξαιρετική επιλογή για ένα κλασσικό old-fashioned cocktail:
- 50 ml Monkey Shoulder
- 10 ml 1:1 σιρόπι ζάχαρης
- 2 σταγόνες Angostura Bitters
- ξύσμα πορτοκαλιού