Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ανοιχτό χρυσοπράσινο χρώμα. Πεντακάθαρα αρώματα ορυκτών και αλμύρας μαζί με διακριτικά αρώματα πράσινου μήλου, ακακίας και αχλαδιού. Αρώματα φρέσκων ώριμων εξωτικών φρούτων, αλλά και φλούδας λεμονιού. Αντίστοιχα αρωματικό και πλούσιο στο στόμα, ενδιαφέρον και ζωηρό, χάρη στην οξύτητα και σε μια ευχάριστη αίσθηση μεταλλικότητας. Διαρκής, αρωματική επίγευση.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Chardonnay 100%
Αμπελώνας
Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Ήπια πίεση προσεκτικά διαλεγμένου σταφυλιού και αλκοολική ζύμωση του γλεύκους σε μικρή ανοξείδωτη δεξαμενή, με χρήση επιλεγμένων ζυμομυκήτων, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά από σύντομη στατική απολάσπωση στο τέλος της ζύμωσης, παραμονή του νέου οίνου για λίγες ημέρες με τις «λεπτές» λάσπες του σε επίσης χαμηλή θερμοκρασία.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Δροσερό αποτελεί εξαιρετική επιλογή της μεσογειακής κουζίνα, καθώς και με θαλασσινά, ψητά ψάρια, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά. Συνδυάζεται επίσης με αρωματικά ριζότο λαχανικών ή θαλασσινών και λευκά κρέατα, ιδανικό ταίρι η παρμεζάνα.
Σερβίρεται
Στους 10 - 12°C