Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λευκοπράσινο χρώμα, με αρώματα κυρίως πεπονιού, μάνγκο, ακτινίδιο, ανανά. Στο στόμα είναι φρουτώδες, με υψηλή οξύτητα και μια μεταλλικότητα που του χαρίζει φρεσκάδα.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Λαγόρθι 60%, Ασπρούδες (Σανταμεριάνα, Λευκή Βολίτσα, Μυγδάλι, Μπρένα) 30%, Chardonnay 10%.
Αμπελώνας
Στην ορεινή Αχαΐα σε υψόμετρο 800 - 900 μέτρων. Έδαφος κυρίως αργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 700 κιλά στο στρέμμα.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και διαχωρισμό του οίνου από τις οινολάσπες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η φρεσκάδα του, πραγματοποείται άμεση εμφιάλωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνδυάζεται υπέροχα με θαλασσινά (μύδια αχνιστά, γυαλιστερές, κυδώνια, στρείδια, χτένια), ψάρια ψητά στα κάρβουνα, εξωτικά φρούτα.
Σερβίρεται
Στους 10°C