Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ένα ανοιχτό γκρενά χρώμα στην όψη με σχεδόν δεκαετή παλαίωση του κρασιού, η οποία του χαρίζει έναν υπέροχο πλούτο αρωμάτων και αναμνήσεων. Αποξηραμένα δαμάσκηνα, καπνός, σόγια, κουτί πούρων, αλμυρές νότες παστουρμά δημιουργούν μια μύτη που αλλάζει, εξελίσσεται και εκπλήσσει. Η παλαίωση έχει προσδώσει στο κρασί μια βελούδινη υφή, ενώ η τονισμένη οξύτητα το κρατά ακόμα ζωηρό και γεμάτο νεύρο. Το μέτριο αλκοόλ, οι όμορφα ώριμες τανίνες και ο μέτριος όγκος του Nebbio, χαρίζουν στο κρασί ισορροπία και ευελιξία.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Nebbiolo 100%
Αμπελώνας
Οι αμπελώνες του κτήματος Τέχνη Οίνου στο Μικροχωρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Προ-ζυμωτική κρυοεκχύλιση λίγων ημερών ώστε να μεταφερθούν ευγενείς φαινόλες και δομή από το σταφύλι στο μούστο, πριν την «εμφάνιση» της αλκοόλης. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τακτικές ανακυκλώσεις για την εκχύλιση χρώματος και τανινών. Μετά την μηλογαλακτική μετατροπή, το κρασί μεταφέρεται σε παλιά, ουδέτερα δρύινα Γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων όπου παραμένει για 4,5 χρόνια. Ελαφρύ φιλτράρισμα και εμφιάλωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Θα ταιριάξει όμορφα με φαγητά όπως ένα ζουμερό beef Wellington τυλιγμένο σε τραγανή ζύμη, ένα φιλέτο αγριογούρουνου, ένα ριζότο μανιταριών με τριμμένη παρμεζάνα, αλλά και ένα μπιφτέκι γεμιστό με κρέμα μπλε τυριού.
Σερβίρεται
Στους 15-18°C