Το Bombay Sapphire βασίζεται στην αυθεντική συνταγή του Thomas Dakin, που αποτελεί το DNA όλων των gin Bombay, από το 1761.
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ουδέτερο και διακριτικό στη μύτη, με τα στοιχεία μπαχαρικών και αρκεύθου να εμφανίζονται ισορροπημένα. Ελαφρώς γλυκό στο στόμα, με σχετικά έντονα το λεμόνι και τα μπαχαρικά και λιγότερο έντονους τους ξηρούς καρπούς. Η επίγευσή του έχει μέτρια διάρκεια.
Παραγωγή
Ενώ για τη δημιουργία των απλών gin τα βότανα αποστάζονται, μουσκεμένα στην αλκοόλη βάσης, στην περίπτωση του Bombay Sapphire η γεύση δημιουργείται μέσα από μια διαδικασία εκχύλισης με ατμό (vapour infusion). Τα 10 βότανα τοποθετούνται μέσα σε διάτρητα χάλκινα καλάθια εντός το άμβυμα, αλλά όχι σε επαφή με την αλκοόλη βάσης. Έτσι, απελευθερώνουν το άρωμά τους, όσο οι θερμοί ατμοί αλκοόλης τα διαπερνούν.
Τα 10 βότανα είναι: γλυκόριζα, κινεζική κανέλα, κορίανδρος, αγγελική, άρκευθος, ρίζα ίριδας, φλοιός λεμονιού, σπόροι του παραδείσου (πιπέρι Γουινέας), πιπέρι Ιάβας και αμύγδαλα.
Σερβίρεται
Πίνεται σκέτο ή με πάγο, ενώ συνδυάζεται υπέροχα στα πιο δημιουργικά cocktails.