Κτήμα Κυρ Γιάννη Παράγκα 750ml (2023), Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Τα όμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και κερασιού,γλυκών μπαχαρικών που εμπλουτίζονται από λεπτές νότες τριαντάφυλλου. Το στόμα είναι ισορροπημένο, στρογγυλό, με μαλακές τανίνες και μια αρωματική, φρουτώδη επίγευση.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5363
8,70 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Τα όμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και κερασιού,γλυκών μπαχαρικών που εμπλουτίζονται από λεπτές νότες τριαντάφυλλου. Το στόμα είναι ισορροπημένο, στρογγυλό, με μαλακές τανίνες και μια αρωματική, φρουτώδη επίγευση.


Ποικιλιακή Σύνθεση

Merlot 50%, Ξινόμαυρο 25%, Syrah 25%


Αμπελώνας

Το Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot και το Syrah από επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Φλωρίνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600-700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Η παρουσία των τεσσάρων λιμνών κάνει το κλίμα ηπιότερο, πράγμα που ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας του Ξινόμαυρου. H μεγάλη διάρκεια του βιολογικού κύκλου των αμπελιών όπως και η σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας κατά τη διάρκεια της περιόδου ωρίμανσης είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ικανή για την παραγωγή αρωματικών οίνων. Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αμπελουργικό επίπεδο επικεντρώνεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος, αφορά την αύξηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, της ωφέλιμης φυλλικής επιφάνειας με την βοήθεια νέων υποστηλώσεων. Ο δεύτερος, στα μικρά αλλά συχνά ποτίσματα στη φάση ωρίμανσης, όταν το απαιτεί η χρονιά, προς αποφυγή υδατικού στρες. O στόχος είναι οι ποικιλίες του χαρμανιού, εκτός από την έντονη έκφραση των τυπικών αρωμάτων τους, να διαθέτουν ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση.


Οινοποίηση - Ωρίμανση

Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε άσπαστο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου. Η διάρκεια της διαδικασίας αυτής κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20 - 22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και κυρίως των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει τη διάρκεια παραμονής του γλεύκους με τα στέμφυλα (όσο πιο ανώριμη τόσο αποφεύγεται η μακρόχρονη παραμονή). Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου και με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται στο 100% του όγκου του χαρμανιού. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1 - 2 μήνες.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Ταιριάζει υπέροχα με ζυμαρικά, λαδερά και χορτοφαγία, αλλά και ψητά κρέατα.


Σερβίρεται

Στους 14 - 16°C 

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Ερυθρός Ξηρός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Ξηρός
Κατηγορία ΠΓΕ Μακεδονία
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Βόρεια Ελλάδα
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 13,2
Χρονιά 2023
Διατροφική Σήμανση Vegan

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.