Η ιστορία του Κτήματος Παπαργυρίου ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ο Αριστείδης Παπαργυρίου πραγματοποίησε γραμμικές φυτεύσεις αμπελιών. Πρωταγωνιστούσαν το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Cabernet Sauvignonκαι το Sauvignon Blanc. Λίγα χρόνια αργότερα φύτεψε και Μοσχούδι, δηλαδή μικρόρρωγο Μοσχάτο Ρίου, το οποίο έμελλε να γίνει ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του κτήματος. Και μπορεί είκοσι χρόνια μετά τις πρώτες αυτές προσπάθειες ο αμπελώνας να καταστράφηκε από πυρκαγιά, ωστόσο η επιμονή του ιδρυτή έχει ξαναφέρει το κτήμα σε νέες μέρες δόξας.