Την παράδοση ξεκίνησαν ο Δημήτρης Κατσαρός και η σύζυγός του, Στέλλα, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν αποφάσισαν να αναβιώσουν τον εγκαταλειμμένο αμπελώνα της Κρανιάς Ολύμπου, καλλιεργώντας Cabernet Sauvignon και Merlot. Την παράδοση συνεχίζει ο γιος τους, Ευρυπίδης, μετά από σπουδές βιολογίας και οινολογίας στη Γαλλία. Οι πρώτες φιάλες του οινοποιείο κυκλοφόρησαν το 1989. Έκτοτε, οι συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό και προσωπικό ενισχύουν σταθερά τη δυναμική της επιχείρησης. Σήμερα, οι αμπελώνες των 90 στρεμμάτων καλλιεργούνται βιολογικά.