Το 1968, ο Γιάννης Μπουτάρης αγόρασε μία έκταση 500 στρεμμάτων, έξω από το Γιαννακοχώρι, ένα χωριό της Νάουσας. Οι πρώτες φυτεύσεις Ξινόμαυρου, που έγιναν τη δεκαετία του ’70, σηματοδότησαν την αναβίωση του παλαιού αμπελώνα της Νάουσας και άνοιξαν το δρόμο για την παραγωγή οίνων terroir, επαναστατική στη σκηνή της ελληνικής οινοποιίας, τα τελευταία χρόνια. Ισορροπώντας μεταξύ της μακράς οικογενειακής παράδοσης και της χρήσης νέων, καινοτόμων τεχνικών οινοποίησης, στόχος του οινοποιείου είναι η παραγωγή κρασιών, που γοητεύουν τη γεύση του μοντέρνου καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες του ελληνικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών, όπως του ευγενούς ερυθρού Ξινόμαυρου.