Όλα ξεκίνησαν πριν ένα περίπου αιώνα, στον Δαφνέ της Κρήτης. Ο παππούς, Δημήτρης Δουλουφάκης, οινοποιούσε σε ξύλινα βαρέλια τις τοπικές ποικιλίες. Τη δεκαετία του ’60, ο γιος, Γιώργος Δουλουφάκης, ανέλαβε. Την επόμενη δεκαετία, η περιπέτεια της φυλλοξήρας έθεσε σε δοκιμασία το οινοποιείο. Το πείσμα των κατόχων κράτησε ζωντανό το οινοποιείο και αναβάθμισε τον αμπελώνα, προετοιμάζοντας τον πλήρη εκσυγχρονισμό του, τη δεκαετία του ’90. Από τότε, η επιχείρηση έχει περάσει στους εγγονούς και εξελίσσεται διαρκώς, με νέες εμφιαλώσεις, νέες γνώσεις, νέο εξοπλισμό και νέες ιδέες.