Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρόγονοι της οικογένειας Μίγα ασχολήθηκαν με την αμπελοκαλλιέργεια, με στόχο την παραγωγή τσίπουρου. Οι απόγονοι, όμως, δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό. Προχώρησαν και στην παραγωγή κρασιού. Χρονιά-ορόσημο για το Κτήμα Μίγα ήταν το 1999, όταν ιδρύθηκε το σύγχρονο οινοποιείο. Από τότε, διαρκώς επεκτείνεται επιχειρηματικά και τεχνολογικά, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο τις καρδιές ντόπιων και ξένων καταναλωτών.