Το Οινοποιειο Δαλαμάρα είναι συνέχεια μιας παράδοσης, που ξεκινάει πριν από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Το Οινοποιείο Δαλαμάρα δέχεται κόσμο από το 1998, τη σκυτάλη του οποίου έχει σήμερα ο Γιάννης Κ. Δαλαμάρας. Βρίσκεται λίγο έξω από τη Νάουσα, περιτριγυρισμένο από τον αμπελώνα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το αποστακτήριο. Τα καλύτερα σταφύλια του κτήματος προέρχονται από τις πλαγιές του Βερμίου, στην περιοχή Παλιοκαλιάς, όπου εκτείνονται 53 στρέμματα, κατά βάση φυτεμένα με Ξινόμαυρα. Στην οινοποίηση, εφαρμόζεται η τακτική της ελάχιστης παρέμβασης.