Η Κάναβα Ρούσσος, η παλαιότερη της Σαντορίνης, ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών οίνων, που εκπροσωπούν με ιδανικό τρόπο τις πολυάριθμες ποικιλίες της θηραϊκής αμπέλου, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Αϊδάνι, τη Μανδηλαριά και το Μαυρόθηρο. Η εμπειρία δεκαετιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ώστε να εκφραστεί με συνέπεια, συνέχεια και σεβασμό η τέχνη της νησιωτικής οινοποίησης.
Σήμερα, η Κάναβα Ρούσσος συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη τεχνολογία, στοχεύοντας στη δημιουργία οίνων με μοναδικές γεύσεις και αρώματα.