X

Filter by:

Clear All

Κόκκινα / Ερυθρά Κρασιά

Βρείτε στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος Κόκκινα Κρασιά από Ελληνικό και Διεθνή Αμπελώνα. Γνωστές ποικιλίες αλλά και εντυπωσιακά terroir! Επιλέξτε ανάμεσα από Ερυθρά ΞηράΕρυθρά Ημίγλυκα και Ερυθρά Γλυκά καθώς διαθέτουμε κρασί για κάθε περίσταση.

Φίλτρα

Συχνές Ερωτήσεις

01 Τι ξεχωριστό έχουν τα ερυθρά κρασιά σε σχέση με άλλες επιλογές;

 

Τα ερυθρά κρασιά ξεχωρίζουν εξαιτίας της μοναδικής ικανότητάς τους να συνδυάζουν τη ζεστασιά της αλκοόλης με τα αρώματα και τις γεύσεις κόκκινων φρούτων. Ξεχωρίζουν, επίσης, λόγω της μακροσκελούς ιστορίας τους, που ήδη μετράει χιλιετίες.

02 Ποιες επιλογές ερυθρών κρασιών έχετε, για κάποιον που δεν έχει ξαναδοκιμάσει;

 

Τα αρώματα φράουλας και δαμάσκηνου, μαζί με τη γεύση βύσσινου ενός φρέσκου Malbec αποτελούν ιδανική εισαγωγή για οποιονδήποτε. Εναλλακτικά, ένα Αγιωργίτικο, ακόμα και ελαφρώς παλαιωμένο, μπορεί εύκολα να συγκινήσει κάποιον, με τα στοιχεία φραγκοστάφυλου, βύσσινου, καπνού και βατόμουρου που διαθέτει. Τέλος, ένα Merlot αποτελεί πάντα λύση, προσφέροντας έναν ισορροπημένο συνδυασμό τανινών, βανίλιας, μύρτιλου και βατόμουρου.

03 Πώς περιγράφονται η γεύση και το άρωμα στα κόκκινα κρασιά;

 

Σε γενικές γραμμές, η γεύση του κόκκινου κρασιού κυριαρχείται από το βύσσινο, τη βανίλια και τα φρούτα του δάσους. Στο άρωμα, κύριο ρόλο παίζουν το κεράσι, ο καπνός και ενίοτε το τριαντάφυλλο. Σε παλαιωμένα κόκκινα κρασιά βρίσκονται επιπλέον νότες δρυός και μπαχαρικών.

04 Υπάρχει κάποια διαφορά στα κόκκινα κρασιά ανάλογα με την περιοχή παραγωγής;

 

Αξίζει κανείς να συγκρίνει ερυθρά κρασιά ψυχρότερων και θερμότερων κλιμάτων. Στην πρώτη περίπτωση, συχνά είναι τα στοιχεία άγριων φρούτων, σύκου και βοτάνων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση την εμφάνισή τους κάνουν τα στοιχεία σοκολάτας, καφέ, τρούφας και κανέλας. Οι διαφορές αυτές είναι δυνατό να εντοπιστούν ακόμα κι αν συγκριθούν κρασιά ίδιας ποικιλίας.

05 Ποια είναι η ιδανική περίσταση για να απολαύσω ένα κόκκινο κρασί;

 

Οι περιστάσεις που «διψούν» για κόκκινο κρασί είναι πάρα πολλές. Η μεσημεριανή επίσκεψη στην ταβέρνα με φίλους απαιτεί κόκκινο κρασί, αν φυσικά το φαγητό περιλαμβάνει κόκκινο κρέας. Μια «ψαγμένη» ταινία στο σαλόνι του σπιτιού θέλει κι αυτή το ερυθρό της. Τα χειμωνιάτικα βράδια στο wine bar που αγαπάμε αποτελούν επίσης ιδανικές περιστάσεις. Τέλος, γιατί να μην απολαύσουμε ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί κατά το καλοκαιρινό δείπνο ή κατά την απογευματινή ξεκούραση στο μπαλκόνι;

06 Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο κόκκινο κρασί για ένα δείπνο ή πάρτι;

 

Για ένα πάρτι θα προτείναμε ένα φρέσκο κόκκινο κρασί, λόγω της «ευκολίας» του. Το δείπνο είναι μια πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Αν περιλαμβάνει την κλασική μακαρονάδα με κιμά ή με κόκκινη σάλτσα, τότε ένα ελαφρώς παλαιωμένο blend ερυθρών ποικιλιών θα ταίριαζε όμορφα. Πιο εξεζητημένα πιάτα κόκκινου κρέατος επιζητούν κρασιά βαθύτερης παλαίωσης, ενώ μια πικάντικη πίτσα αναζητάει την… καταγωγή της σε μια ιταλική ερυθρή ποικιλία.

07 Υπάρχουν συγκεκριμένα κόκκινα κρασιά που συνιστώνται για συνδυασμούς με φαγητό;

 

Κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι, καθώς και σουτζουκάκια συνοδεύονται άριστα από ένα Cabernet Franc. Μαυροδάφνη ή blend που την περιέχει αποτελεί ιδανική επιλογή για ζουμερό bbq. Πίτσα αλλαντικών επιζητεί Cabernet Sauvignon ή συνδυασμό του με άλλες ποικιλίες. Ο κρασάτος κόκορας θέλει Sangiovese ή παλαιωμένο Λιάτικο, ενώ πιάτα με μανιτάρια (όχι όμως με λευκή σάλτσα) ταιριάζουν με Ξινόμαυρο, Nebbiolo ή Pinot Noir.

08 Πώς μπορώ να αποθηκεύσω σωστά κόκκινο κρασί για να διατηρήσει τη γεύση του;

 

Ο κανόνας του σκιερού και δροσερού μέρους ισχύει κι εδώ. Αν η φιάλη έχει βιδωτό πώμα, τότε αποθηκεύστε την όρθια και καταναλώστε τη εντός δύο ετών. Αν κλείνεται με φελλό, τότε αποθηκεύστε τη σε πλάγια θέση και ξεχάστε το «άγχος» της γρήγορης κατανάλωσης. Φιάλες ανοιγμένες φυλάσσονται στο ψυγείο, για τρεις μέρες το πολύ.

09 Υπάρχουν προτάσεις για να σερβίρω κόκκινο κρασί με τον καλύτερο τρόπο;

 

Γεμίστε κατά το ⅓ το κατάλληλο, με πόδι, ποτήρι. Η θερμοκρασία του κόκκινου κρασιού καλό είναι να μην ξεπερνάει τους 18°C.

10 Μπορούν τα κόκκινα κρασιά να χρησιμοποιηθούν σε κοκτέιλ, και αν ναι, ποια είναι τα πιο δημοφιλή;

 

Σε ένα old-fashioned ποτήρι αναμίξτε ξηρό κόκκινο κρασί (προτιμήστε Syrah), ρούμι (το Appleton είναι μια καλή ιδέα) και λικέρ ή σιρόπι βατόμουρου, σε αναλογία 6:2:1. Προσθέστε λεπτές φέτες πορτοκαλιού και έχετε έτοιμο ένα Red Rover. Οι λάτρεις της Margarita μπορούν να φτιάξουν τη… διαβολική εκδοχή της, απλώς προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα κόκκινου ξηρού κρασιού και παραλείποντας το αλάτι στο χείλος του ποτηριού. Πρόκειται για τη Devil’s Margarita.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.