Κυρ-Γιάννη Παράγκα Flowers (2018), Ροζέ Ημίξηρος

7.35 6.25

Λαμπερό σομόν χρώμα, ελαφρύ, με λεπτό αρωματικό χαρακτήρα. Στη μύτη, τα ζωηρά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου μπλέκουν με λεπτές νότες λευκών λουλουδιών, ενώ στο στόμα η δροσερή οξύτητα ισορροπεί με τη διακριτική γλυκύτητα, που προσφέρει στο κρασί πλούσιο σώμα και μια παρατεταμένη αρωματική ήπια γλυκιά επίγευση.

Βάρος 1.51 kg
Παραγωγός

Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Τύπος

Ροζέ Ημίξηρος

Ποικιλιακή σύνθεση

Merlot, Ξινόμαυρο

Κατηγορία

ΠΓΕ Μακεδονία

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Νάουσσα

Ποσότητα

750ml

Αλκοολικός Βαθμός

11.5%

Άμεσα Διαθέσιμο

Κατηγορία:
Περιγραφή

Περιγραφή

Λαμπερό σομόν χρώμα, ελαφρύ, με λεπτό αρωματικό χαρακτήρα. Στη μύτη, τα ζωηρά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου μπλέκουν με λεπτές νότες λευκών λουλουδιών, ενώ στο στόμα η δροσερή οξύτητα ισορροπεί με τη διακριτική γλυκύτητα, που προσφέρει στο κρασί πλούσιο σώμα και μια παρατεταμένη αρωματική ήπια γλυκιά επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο 80%, Merlot 20%

Αμπελώνας

Tο Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot από επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Φλωρίνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600-700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, το οποίο γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών. H μεγάλη διάρκεια του βιολογικού κύκλου των αμπελιών όπως και η σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας κατά τη διάρκεια της περιόδου ωρίμανσης είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ικανή για την παραγωγή αρωματικών οίνων. Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αμπελουργικό επίπεδο επικεντρώνεται σε δύο άξονες: στην αύξηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, της ωφέλιμης φυλλικής επιφάνειας με την βοήθεια νέων υποστηλώσεων και στα μικρά αλλά συχνά ποτίσματα στη φάση ωρίμανσης, όταν το απαιτεί η χρονιά, προς αποφυγή υδατικού στρες. O στόχος είναι οι ποικιλίες του χαρμανιού, εκτός από την έντονη έκφραση των τυπικών αρωμάτων τους, να διαθέτουν ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση.

Οινοποίηση

Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε άσπαστο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και κυρίως των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει τη διάρκεια παραμονής του γλεύκους με τα στέμφυλα. Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, για ένα τρίμηνο και με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι εξελίσσεται σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες.

Ωρίμανση

8 μήνες σε δεξαμενή και 1 μήνα αναγωγική παλαίωση στη φιάλη.

Γευστικοί συνδυασμοί

Απολαυστικό ως απεριτίφ, η Παράγκα ροζέ είναι ένα κρασί που συνδυάζεται ιδανικά με ελαφριές σαλάτες με κόκκινα φρούτα ή σολομό, πικάντικα πιάτα της ασιατικής ή μεξικάνικης κουζίνας και γλυκά με βάση τα φρούτα.

Αποστολή & Παράδοση
Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες.
Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες.
Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες.
Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες.
Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384